cum să organizezi o petrecere grozavă de aniversare

Cum să organizezi o petrecere grozavă de aniversare: 9 moduri de a o face de neuitat

Planificarea unei petreceri de naștere poate fi stresantă. Desigur, vrei ca totul să meargă fără probleme și toți oaspeții tăi să se distreze foarte bine. Din fericire, cu puțină planificare, poți organiza o petrecere grozavă de care toată lumea își va aminti. Iată cum să organizezi o petrecere grozavă de aniversare, inclusiv cadouri de ziua de naștere, indiferent dacă o planifici pentru o persoană dragă sau pentru tine.

Top 9 sfaturi pentru organizarea unei petreceri grozave de aniversare

Știm cât de stresantă poate fi planificarea petrecerilor. De aceea am creat acest ghid pentru a te ajuta pe parcurs. Iată zece sfaturi pentru a te ajuta să organizezi cea mai bună petrecere de naștere vreodată:

  1. Creează o listă de invitați

Alegerea listei de invitați este poate cea mai importantă parte a organizării petrecerii. O vei păstra petrecerea mică și intimă? Sau, îi inviți pe toți cei pe care îi cunoști la o petrecere mare? Când vine vorba de petreceri pentru copii, o regulă de bază este să invitați doar atâția copii cât e vârsta copilului, plus unul. Deci, dacă copilul tău împlinește șase ani, ai invita șapte copii la petrecere.

  1. Alege o locație

După ce ți-ai dat seama câți oameni inviți la evenimentul tău, poți alege locul. Poți alege să îl organizezi acasă, dar asta depinde de cât spațiu ai și de dimensiunea listei de invitați. Desigur, petrecerile acasă necesită și ceva mai multă muncă. O locație poate costa mai mulți bani, dar poate oferi oaspeților o varietate mai mare de experiențe și poate elimina puțină presiune. Copiii se bucură de zile de naștere la locuri de joacă specifice.

  1. Alege o temă

Pentru copii, o temă pentru ziua lor înseamnă foarte mult pentru ei. Poate că își doresc personajul, sportul sau activitatea lor preferată. Asigurați-vă că îl întrebați pe micuț și planificați în consecință. Pentru adolescenții și adulții mai în vârstă, o temă poate ajuta la legarea întregii petreceri, chiar dacă este ceva la fel de simplu ca o culoare sau un cuvânt descriptiv.

  1. Decideți o oră

Momentul zilei pregătește scena pentru petrecerea ta. Dacă aveți o petrecere mai devreme, puteți servi un prânz ușor (și cheltuiți mai puțin pe mâncare). Alternativ, puteți planifica o cină. Pentru copii, este important să luați în considerare orele de somn. Petrecerile pentru copii mici funcționează mai devreme în cursul zilei, înainte de somn, în timp ce copiii mai mari pot petrece mai târziu după-amiaza sau seara.

  1. Trimiteți invitații în avans

Invitațiile ar trebui să apară cu aproximativ trei săptămâni înainte de data petrecerii tale. Acest lucru va oferi oaspeților tăi suficientă atenție. Nu trebuie să trimiteți invitații pe hârtie. Trimiteți-le prin e-mail, Facebook sau chiar prin aplicații precum Whastapp pentru a vă ușura lucrurile. Asigurați-vă că includeți o oră clară de început și de sfârșit.

  1. Aveți o mulțime de activități
Activități de petrecere a zilei de naștere
Activități de petrecere a zilei de naștere

Dacă plănuiești o petrecere pentru copii mici, activitățile sunt esențiale. Cheia este să țineți copiii ocupați și fără plictiseală. Desigur, dacă petrecerea ta are loc într-o locație tematică, această parte este deja acoperită pentru tine. Pentru copiii mai mari și adulți, activitățile nu sunt la fel de importante, dar este totuși inteligent să aveți o idee generală despre cum vă veți menține ocupați oaspeții.

  1. Serviți niște gustări delicioase

Mâncarea este într-adevăr punctul culminant al petrecerilor de naștere și nu trebuie trecută cu vederea. Asigurați-vă că le serviți oaspeților ceva delicios pentru masa principală. Dacă plănuiești o petrecere pentru copii, pizza sau bucățelele de pui sunt întotdeauna un mare succes. În continuare, este timpul să planificați deserturile. Desigur, vei dori tort. Oaspeții tăi se vor bucura cu siguranță.

  1. Luați în considerare divertismentul

Ai mâncare, tema, unele activități și chiar un loc, dar ce zici de niște divertisment? Pentru copii, alegerile grozave includ un muzician sau personajul lor costumat preferat. Pentru adulți sau adolescenți mai mari, luați în considerare un DJ sau o trupă locală.

  1. Pregătește-te pentru neașteptat

Uneori, neașteptatul poate apărea și strica planurile, așa că încercați să vă pregătiți pentru cel mai rău caz. De exemplu, dacă planificați o petrecere în aer liber, faceți un plan de rezervă în cazul în care plouă. Acestea fiind spuse, odată ce planificați dinainte, lăsați totul să decurgă. Păstrați stresul la minimum fără a vă face griji pentru lucrurile mărunte, chiar dacă nu merg complet conform planului.

Aceste sfaturi vă pot ajuta să faceți planificarea unei petreceri extrem de ușoară. Vei putea să te bucuri cu adevărat de petrecerea pe care o planifici, mai degrabă decât să te stresezi din cauza tuturor detaliilor.